Hédi és Ryan - A-litter

Hédike és Ryan története

Ma láttam a babákat. Még csak ultrahangon és ezek a képek nekem csak a nagy “fekete massza”, de ott simultak, mint gyöngysorok, az apró gerincek. Talán az egyik bébi arcát is felfedezni véltük, bár még nagyon korai. Azonnal elhatároztuk közösen, hogy ezt az élményt majd megosztjuk mindenkivel, hiszen itt valami csodálatos dolog elkezdődött, amikor rájöttem, hogy ez a történet már réges-régen tart, csak épp egy új állomáshoz érkeztünk.

***

Három éve. Három éve egy kis szőrgombócot tartottam a karomban. Olyan kis pici volt. Olyan törékeny. Alig mertem megfogni, csak óvatosan tartottam és ringattam. Adni kellene egy nevet neki. H betűset. Ők hárman, lányok, a Mecsekaljai Büki Ma-No kennel H-lányai. Hédike. Ekkor lett ő Hédike, a mi kislányunk.

Pár hét múlva Hédike már nagyobbacska volt és hazajött velünk. A papucsommal aludt, mindenhova követett és rengeteget pihent az ölemben. Ehhh! Hogy visszasírom azokat a perceket! Pedig tudtam, minden másodpercet ki kell használni, mert az ölbenülős idő gyorsan tovaszáll.

Tanítottuk szobatisztaságra és szerettük. Tanítottuk ringdresszúrára és szerettük. Formás fiatal hölgy lett és a kiállításokon alig akadt ellenfele. Veretlenül menetelt a Crufts, majd az európakiállítás kitűnő címéig.

Élvezte a showbizniszt. Megállt a ring bejáratánál, kicsit körbenézett – vajon elegendő számú rajongó állja-e körbe – majd első szóra gyönyörűen beügetett. Csóválva mutatta a fogát, akármeddig állt mozdulatlanul, ha a bíró hosszasan ecsetelte szépségét. Ahogy elnéztem, Ő minden nyelven értette, kitűnő, gyönyörű kutya, fajtagyőztes!

Két évig jöttünk-mentünk-utaztunk és győztünk együtt.  

Ryan tenyésztőjével évekkel ezelőtt, a Crufts-on találkoztunk személyesen először. Jack meseszép kutya, mára már igazi „nagyöreg” a showbizniszben, veterán, de akkoriban ereje teljében lévő szépség volt (ma is gyönyörű).

Csak ámultunk milyen magas, milyen erős csontozatú és mennyire fehér. Nos, Ő Ryan nagybátyja. Egész kicsi volt, mikor az első videót láttuk róla, futott az udvaron, jött az úton egy kamion, elvonta a figyelmét és ügetett tovább. Azonnal beleszerettünk a pöttyös fülébe és azon kaptuk magunkat, hogy repülőjegyet kell venni, mert megyünk érte! Fantasztikus nap volt és onnantól családunk része lett. Csak nőtt, lett egyre magasabb, erősebb, s hétről hétre bizonyította a bíráknak és a közönségnek is – páratlan kutya. Igazán együtt tanultuk meg a ringdresszúrát (nem mindenki veleszületett tehetség a showbizniszben, mint Hédike) , s hétről hétre fejlődtünk.

Nőttek, erősödtek és gyönyörű fiatal felnőttek lettek.

Egy október végi napon valami megváltozott. Valami egészen új történt. Ryan szerelembe esett. Egész éjjel masszírozta Hédike hátát, hátha nem tud neki ellenállni és énekelt. Olyan hangon, hogy a környéken mindenki tudta – itt szerelem van.

Itt kezdődött az A-litter, az A-Team, a Szupercsapat csodálatos és megismételhetetlen története.

2020. január 1-jén, Újévkor, Hédike 11 egészséges kiskutyának adott életet.

Hédike először eteti a kölyköket
A büszke Mama, Hédike, Boldog Új Évet kíván!
A büszke Mama, Hédike, Boldog Új Évet kíván!
Hédike mama lett
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük