2019 szeptemberében valahogy szembejött egy felhívás a legnagyobb közösségi oldalon, a fészbúkon. Nem nagy csoda, ha Szentbernáthegyi kutyád és mentőkutyás ismerősöd is van, hiszen a bernáthegyi is igazi mentőkutya, bár a mieink mostanság kevésbé dolgoznának. (Ahogy itthon elnézem, délután háromkor a falka szokásos délutáni sziesztáját tartja, mintha nem is Svájcból, hanem a mediterráneumból származnának és nem tűnnek igazán lavinakutatásra motiváltnak. Viszont Donut az ösztöneit letagadni sem tudja, hiszen állandó készenlétben van, senki sem lehet rosszul a közelében, mert azonnal éleszteni próbálja. Ettől függetlenül kutyáinkat nem képezzük mentésre, ez egy külön szakma és legalább két-három év kitartó munkát, gyakorlást igényel a kiképzés.)

A Mancs a Kézben Egyesület rendkívül profi munkát végez, összefogja a mentőkutyásokat, munkatársaik mentőkutyákat képeznek ki – már 2007 óta, önkéntes alapon. Mennek, mentenek világszerte, jönnek és mi is büszkék vagyunk rájuk. Igazi, működő civilszervezet, s többek közt Molnár Ivett próbálja közelebb hozni hozzánk nagyon összetett munkájukat.

Mint minden egyesület, ők is maguk keresik a forrásokat, hogy kutyáikkal akár a világ másik végén is menthessenek, versenyezhessenek és vigyék jó hírét a magyar mentőkutyásoknak.

Szóval Ivett fogta a fényképezőgépét, tudását, lelkesedését és posztot tett közzé:

Fotózás – ingyen* – továbbra is 🙂


Kültéri kutyafotózást vállalok becsületkasszás alapon: ha elégedett vagy a végeredménnyel hívj meg egy képzeletbeli kávéra/csokira/sütire/bármire, ennek az árát (egy tetszőleges összeget) utald át a Mancs a Kézben Mentőkutyàs Egyesületnek vagy ha nem szeretsz utalgatni egy lezárt borítékban add oda nekem, kérésre még borítékot is adok :).

Helyszín:
Érd és környéke, Százhalombatta, Székesfehérvár valamint esetenként Budapest.
További részletek és időpont egyeztetés privátban.
Osztani ér 🙂

Mostanában két versenyző kutyánkkal járunk a Professional Dog Training budapesti központjába, így adott volt, hogy velük megyünk el a jótékonysági fotózásra. Ryan és Zoé volt a két modellünk, akik több-kevesebb türelemmel bolondozták végig a programot. Ryan – a képek tanulsága szerint – rendszerint széttrollkodta az egészet – kamaszodik, hülyefejet vág. Zoét pedig a minden is (!) érdekelte.

Végül persze – másfél óra fotózás és ugyanennyi utómunka után, elkészültek a képek. Milyenek lettek? Mint a kutyáink. Csodálatosak. Mi pedig örömmel utaltunk a Mancs a Kézben Egyesületnek, mert a Szentbernáthegyi is mentőkutya. Nem igaz?

Ryan szépen áll. Sokat gyakoroljuk <3
Zoé és Ryan – egymás mellé feküdtek pihenni
Zoé
A nagy meg a kicsi 🙂 Ryan itt 17 hónapos, Zoé négy és fél.

Ryan és Zoé
Nem! Nem csinálom! Kicsi trollok XD
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük