Uralkodó bolygója a Vénusz. Megbízható, megfontolt, kissé lusta kutya. Kétszer is meggondolja, hogy szükséges-e mindenképpen lefutni a kert végébe, mert falevél zizzent, vagy inkább a távolból megfigyeli, hogy a falka többi tagja, hogyan kezeli a helyzetet. Csak akkor kel fel, ha úgy érzi nélküle semmiképp sem boldogulnak. Fontos számára a biztonság, az állandóság, vannak saját játékai, amikhez ragaszkodik és nem szívesen ossza meg más kutyákkal. Néha az emberekkel sem. Nevelés kérdése, ha a gazda nagyon akarja, akkor bánatos szemekkel ugyan, de odaadja és reménykedik benne, hogy azonnal vissza is kapja. Melegszívű, békés természete van.

Otthon, a megszokott környezetében nehéz motiválni, a kényelem az elsődleges szempont. Ha viszont kimozdulunk vele, minden érdekli és fogékony a kutya-leckékre.

Egyedüli dolog, ami igazán megmozgatja a kant, ha tüzelő szukát érez. Na ilyenkor nyoma sincs a “nyugodt erőnek”, korlátokat nem ismerve tör előre, míg meg nem leli párját. A jegy szuka szülöttei szívesen fogadják a kan közeledését – ha itt az idő – minden más esetben viszont még közös játékra is nehéz rávenni őket.

Hajlamos a lustaságra, a nap 24 órájából ő tényleg képes 18-at aludni, ahogy a kölyökkutyák.

Szerencseszáma a 6, szerencsenapja a péntek. Imádja a péntek délutáni lustálkodást a gazdival, ez számára az igazi boldogság. Kész szerencse, hogy ez a munkahét utolsó napja!

Színei a földszínek, különösen a rét zöldje.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük