Uralkodó bolygója a Neptunusz, eleme a víz.

Kifejezetten érzékeny típus, azonnal érzékeli gazdája és a külvilág minden rezdülését.  Túláradó szeretetét muszáj azonnal kimutatnia és kitörő örömmel fogadja a gazdáját, amint hazaér. Ugyanilyen átéléssel tudja vigasztalni a gazdát, ha rossz napja van és apró mozdulatokkal sarkallja, hogy hagyja a bánatot, inkább játszanak együtt valamit.

Kitűnően tanul, ha a gazdájának van kedve a játékhoz. Ha a gazdának nincs kedve, akkor bizony ő is megmakacsolja magát és nem mozdul. Motiválni elsősorban a gazda hozzáállásával lehet, persze mindig jól jön egy kis virsli is.

Idegenekkel tartózkodó, nem adja könnyen a bizalmát. Először érzékel (szaglászik) kitartóan, utána, egyáltalán nem biztos, hogy örömmel veszi a simogatást. A gazda dolga ilyenkor a kutya reakcióit figyelni és idejében távolmaradásra bírni, aki épp közeledni szeretne hozzá.

Szereti passzívan megfigyelni a környezetét, ilyenkor mi azt látjuk, hogy “semmit sem csinál”, közben viszont élénken figyel és erről csak az orra hegye és a füle mozgása árulkodik.

Figyelmes gazdival a legboldogabb, a családból kirekesztve nem szeret lenni. Inkább kanapé, mint kennel kutya.

Szerencsenapja a csütörtök, szerencseszáma a 11, színe pedig a vizet idéző türkizkék.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük