Uralkodó planétája a Hold, ezért ne vegyük zokon, ha Ő az első, aki ugatja a teliholdat.

Érzékeny a változásokra, a biztonságos környezet számára az ideális. Ha bármikor is menhelyi kutyává lesz és örökbe fogadjuk, nyújtsunk biztonságot adó állandóságot neki. Szeret ugyanabban az időpontban enni kapni, a rendszeres és ugyanabban az időben történő sétákat és játékot a gazdival. Erősen kötődik a gazdájához és szűkebb családjához. A család adta biztonságot megvédi – kitűnő kutya. Fogékony a tanulásra, szívesen tanul a megszokott környezetében. Nem szívesen utazik, olyankor nyugtalanná válik és keresi a megszokott biztonságot adó pontokat az életében. Ilyenkor segít, ha a megszokott időben etetjük és sétáltatjuk.

Érzékenységéből adódik, hogy néha bizony sértődékeny, ő az, aki hátat fordít a gazdinak, ha rá mernek hangosabban szólni, majd lesújtóan visszanéz a válla felett, hogy kívánjuk-e kiengesztelni.

Szereti a megszokott vacsoráját, jutalomfalatját kapni. Ha tehetjük, ne változtassunk rajta. Szerencsenapja a hétfő, szerencseszáma az 5. Szerencseszíne a sötétkék és az ezüst. Válasszunk neki kék-ezüst pórázt, hogy mindig azonnal lássa, eljött az Ő ideje a sétálásra!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük