Miskolc – Retro CAC kiállítás – 2018.05.26

Ez a kiállítás többszörösen is érdekes volt nekünk. Egyrészt tetszett, hogy kicsit közönségbarát lett azzal, hogy egy bolondosabb program került az első Best in Show végére, jöttek a hippik és a PVC-dzsekis rockerek a kutyáikkal és együtt (jelmez)versenyeztek a hosszú hétvége wellness üdülésért és a robogóért. Ez szerintem csak akkor lett volna jobb, ha a bírálatok ideje alatt is kihasználják szórakoztatásra a BIS kört. A BIS kör mindig a legnagyobb, a díszített, fotózásra előkészített legszebb bemutató hely a kiállításon. Ha én szerveztem volna, de nem én voltam, biztos behúztam volna oda még egy-két programot és pár mutatós rollup fotóhátfalat, pár retro kiegészítővel, hozzá egy profi fotóst és szuper képeink lennének. Node nem én szerveztem, sebaj. Külön jól esett a lelkünknek és táncos lábunknak, hogy jó zenéből nem volt hiány ezen a napsütéses napon. Viszont árnyékos sátorból annál kevesebb. Próbáltam hűteni a kutyákat, de „kutyameleg” volt. Csak úgy ömlött a nyál…

Egymás után két kiállítás zajlott, így egy napon két eredmény, két különböző bírótól született. Minket, a Szentbernáthegyi fajtát, délelőtt Hargitai Gábor, délután Gröschl Ferenc bíró urak bíráltak.

Az eredmények:

Délelőtt:

Aramis: Kitűnő 1 minősítés, CAC

Hédi: Kitűnő 1 minősítés, HPJ, Best Junior (legszebb fiatal Szentbernáthegyi), BOB (Fajtagyőztes, legszebb Szentbernáthegyi)

Hédi a Best in show (BIS) ringben, ahol a fajták legszebbjei versenyeznek a kiállítás legszebb kutyája címért.

Délután

Aramis: Kitűnő 1 minősítés, CAC, BOS (Legszebb ellenkező nemű Szentbernáthegyi kutya)

Hédi: Kitűnő 1 minősítés, HPJ, Best Junior (legszebb fiatal Szentbernáthegyi), BOB (Fajtagyőztes, legszebb Szentbernáthegyi)

Hédi ismételten a BIS ringben délután, a menő Nissan x-trail előtt pózolva.

Másrészt pedig azért volt különleges és érdekes nekünk, mert mindkétszer futottunk kutyapárban is, bár a népes konkurenciából sajnos nem minket választottak a bírók.

Ez volt az első alkalom, hogy kutyapárban is megmérettük magunkat Aramisszal és Hédivel, de biztos nem az utolsó.

S még valami, ami miatt különleges nap volt.

Ma volt a házassági évfordulónk. Az egész napot együtt töltöttük – kutyákkal. Kell ennél több? Mit mondjak még?

Írta: Hernádi Bernadett

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük